На ринку 17 років site_logo
Uk
Ваше місто Київ
Виберіть своє місто
Продукція
14 липня

Металопластикові вікна є відмінним вибором для українських споживачів, забезпечуючи міцність, енергоефективність, звукоізоляцію, безпеку та різноманітність дизайну. Вони допомагають створити комфортні та безпечні умови проживання, знижують енерговитрати та покращують якість життя всередині приміщень.

Але оскільки асортимент сучасного ринку досить великий, у цій різноманітності легко загубитися. Багато хто хоче знайти свій ідеальний варіант, який підійде за всіма критеріями, але не знає, як це зробити. При виборі металопластикових вікон рекомендується звернутися до надійних виробників, щоб гарантувати високу якість продукції та професійний монтаж. Компанія Gazda може допомогти вам з вибором, а також надасть каталог надійних ПВХ-конструкцій, виготовлених виробником Rehau.

Щоб дізнатися, які краще в Україні металопластикові вікна можна вибрати, рекомендуємо прочитати цю статтю, де ми розповімо про найпрогресивніші й водночас практичні варіанти, які зараз представлені на українському ринку.

Зміст:

  1. За якими критеріями варто оцінювати віконні конструкції
  2. Як вибрати хорошу профільну систему
  3. Як правильно вибрати склопакет
  4. Вибір фурнітури
  5. Монтаж металопластикових вікон
  6. Де краще замовити металопластикові вікна

За якими критеріями варто оцінювати віконні конструкції

Це досить складне питання, на яке не знайдеться однієї відповіді, адже вікна вибираються за кількома важливими критеріями:

Незалежно від того, які вікна ви хочете вибрати, потрібно обов’язково враховувати умови, де вони будуть експлуатуватися. Металопластикові робляться на кшталт конструктора, тому деталі необхідно підбирати так, щоб вони вирішували ті завдання, які від них вимагаються. 

Вибір вікон повинен відбуватися з допомогою спеціаліста або самостійно, але з урахуванням усіх властивостей та особливостей вашої ситуації. Далі ми розберемо конкретні властивості для кожного елемента ПВХ-конструкції, які допоможуть зрозуміти, які краще в Україні металопластикові вікна вибрати.

Як вибрати хорошу профільну систему

Насамперед при виборі вікон потрібно спершу правильно обрати профіль, адже чим більше там буде камер, тим тепліше буде взимку. Також, від профільної системи залежить стійкість до деформацій та його загальна міцність.

Особливості профільних систем для вікон:

  1. Кількість камер. Профілі бувають 3-х камерні та 5-ти камерні, але ось взимку захист від промерзання зможе забезпечити лише 5-ти камерний профіль. Він же дозволяє встановити спеціальний, тепліший склопакет, який буде товщиною до 44 мм. А ось із трикамерним профілем такого не передбачено, там можливе встановлення лише максимум 38 мм для склопакета. Якщо ви шукаєте профіль для житлового приміщення, то краще брати на 5 камер, а якщо потрібно засклити якусь господарську споруду або щось, де не так важлива теплоізоляція, то підійдуть профілі з трьома-чотирма камерами.
  2. Товщина. Обов’язково потрібно дивитися на товщину армування профілю, адже чим більше вона буде, тим надійніше віконна конструкція вийде. Радимо вибирати профільну систему з армуванням від 1,5 міліметрів, щоб вікно могло протистояти навантаженням і не перекошувалося, а також щоб там не з’явилися щілини. Цей параметр дуже тісно пов’язаний із кількістю камер, адже ширина профілю також впливає на енергоефективність. Ширина профілю для житлового приміщення має бути від 70 міліметрів.
  3. Зовнішні дані для профілів. Також важливий критерій при виборі, адже потрібно, щоб усі видимі елементи збігалися за формою та дизайном із загальним дизайном приміщення. В основному, більшість людей обмежуються стандартними профілями білого кольору, але за допомогою ламінації можна надати вікну будь-який інший відтінок.

Як правильно вибрати склопакет

Вибір склопакета є однією з найважливіших умов встановлення вікна, тому до нього потрібно підійти з відповідальністю.

Склопакети вибирають за такими критеріями:

Бажано брати спеціальні енергоощадні склопакети, які дозволяють зберігати тепло усередині будинку. Досягається це внаслідок додаткових камер або збільшення товщини склопакета, а також через наповнення інертним газом зсередини.

Звичайні склопакети добре захищають від шуму з вулиці, але для додаткової шумоізоляції можна встановити із зовнішнього боку товсте скло.

Вибір фурнітури

Віконна фурнітура виконує важливу функцію притискання стулки до віконної рами, відкривання і закривання вікна (на провітрювання або повністю). Щоб правильно все вибрати, потрібно враховувати вагу стулки, адже вона дає навантаження на петлі, а також, чи потрібно провітрювання та протизламний захист.

Від фурнітури також залежить міцність та надійність віконної конструкції. Дешева китайська фурнітура не прослужить довго, вже за першого перепаду температури може зламатися або зіпсуватися. Тож бажано звернути увагу на якісні німецькі аналоги.

Монтаж металопластикових вікон

 

Металопластикові вікна та фурнітура – це лише 70% успіху, адже дуже важливо ще найняти досвідчених монтажників, які правильно їх поставлять. Цей процес вимагає дотримання технологій монтажу, досвіду та знань, до того ж за це доведеться доплатити від 10% до 20% вартості віконної конструкції, яку потрібно поставити. Але не варто недооцінювати це чи заощаджувати на монтажі, адже якісні монтажні роботи забезпечать надійність вікон та відсутність потім проблем в експлуатації.

Обов’язково потрібно зробити правильні заміри, а також забезпечити професійну установку, щоб якомога довше зберігати початкові властивості виробу.

Правильний монтаж, який виконується за всіма стандартами, це:

  1. Якісна фіксація віконної конструкції.
  2. Збереження всіх теплоізоляційних властивостей, особливо в областях, де вікно примикає до країв отвору.
  3. Формування монтажного шва за допомогою монтажних стрічок, які мають паропроникні та пароізоляційні характеристики.

Ось чому потрібно довіряти встановлення тільки перевіреним фахівцям.

Де краще замовити металопластикові вікна

Судячи з відгуків, найкращі віконні профілі та склопакети саме закордонного виробництва. Однією з найпопулярніших компаній, яка виготовляє якісні вікна, є Rehau. Це німецький виробник, віконні конструкції якого мають всі необхідні якості: довговічність, практичність, енергоефективність і відмінні технічні характеристики.

Дуже важливо при виборі компанії, що займається виробництвом вікон, щоб вона мала досвід роботи не менше п’яти років, ліцензію та сертифікати якості. Також впевнені у своєму продукті фірми дають гарантію на свою продукцію від п’яти років і вище.

Компанія «Газда» —  це авторизований партнер Rehau у місті Київ, який має власне автоматизоване виробництво, надає послуги із замірів, ремонту та монтажу металопластикових вікон та дверей. Звертаючись до нас, ви отримуєте високу якість продукції відповідно до європейських стандартів, швидкі терміни виготовлення та гарантію 12 років на всі елементи вікна!

 

Інші публікації

закрити
закрити Зворотний дзвінок Залиште номер телефону і ми
передзвонимо вам Найближчим часом
закрити Відправити замовлення Залиште номер телефону і ми
передзвонимо вам Найближчим часом
закрити Відправити замовлення Залиште номер телефону і ми
передзвонимо вам Найближчим часом

Cписок порівнянь

закрити Меню